Semester

Igår så gjorde jag det sista arbetspasset för en tid framöver. Så nu så får man äntligen chans till att vila upp sig i några veckor. Hur mycket vila det sedan egentligen blir är ju en annan fråga som man kanske borde ställa till sig själv med någon form av mogen självrannsakan..

Men det orkar jag faktiskt inte med i år.. nej, det får helt enkelt vara.. ansvarlösheten får ta sin beskärda del av kakan den här sommaren också..

Min förhoppning är dock att det ska bli en hyfsat lugn och skön semester. En ferie som jag förhoppningsvis kan leva vidare på en bit in i hösten. Kanske så infinner det sig rentutav ett lugn som jag den senaste tiden känt att jag saknat?! Ett tillstånd som kanske kan förhindra systemet från att krackelera fullständigt.

Med systemet så menar jag – som ni vid det här laget säkerligen redan listat ut – inte Systembolaget. Nej då. Systembolaget behöver jag. Och de behöver mig. Det är sedan gammalt. Vi gjorde nämligen en pakt redan för en herrans massa år sedan.

Så är det något i mitt liv som med outtröttlig kraft åtminstone lär bestå, så är det min välavvägda belastning på statens spritmonopol. Framförallt nu under sommaren. Om jag på något vis ska försöka mig på att förutspå de kommande veckornas antal besök så skulle jag nog bara gissa fel. Så jag låter bli. Men med största sannolikhet så kommer det nog att bli fler besök än i vanliga fall vid den ”gröna skylten” den här sommaren. Det vore ju bra så tråkigt annars menar jag..

Daglig dos vore kanske till att överdriva konsumtionen en aning. Ja åtminstone om man ser till heeela den kommande semesterperioden. Men den första veckan av min semester ser i alla fall ut att kunna leva upp till den något mer blötlagda devisen ”alltid en öl i hand” med råge.

För det är nämligen den här tiden på året – lördag v.28 för att vara exakt – som dansbandsveckan i Malung kickar igång på allvar igen.

Så när denna partyvecka nu sakta men säkert börjar uppenbara sig för en så finns det liksom ingen återvändo längre. Nu släpper hämningarna, och semestern kan i stort sett ta vägen lite varstans härifrån känns det som.

Att det som grädde på moset är 3 lååånga år sedan det senast begav sig uppe i Malung lär ju inte göra att den kommande veckan går åt det mer torrlagda hållet heller precis..

Nej.. det här kan sannerligen komma till att bli en blötare variant än i normala fall när det kommer till alkoholhaltiga drycker och mängden som följdaktligen kommer att intas. I alla fall om jag fortfarande känner min egna – och mina dryckesbröders – uppsugningsförmåga rätt.. Och det vill jag nog ändå hävda att jag fortfarande gör rätt så hyfsat ändå..

Och det här med att spotta i glaset.. det har – av någon outgrundlig anledning- aldrig riktigt kommit till att bli en egenskap som jag är nå vidare känd för..

Så håll i hatten Malung! För nu jäklar så blir det åka av!

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: