Sommar

Äntligen är den här. Och som den exploderat sen. Från halvdan till fantastisk och intensiv på bara några få dagar. Det känns nästan smått overkligt.. Framförallt med tanke på att jag gick i långkalsongstankar om morgnarna bara för en dryg vecka sedan.

I och med detta pangväder så lär man ju även passa på att säga grattis till alla er som valde att ta ut tidig semester i år. I alla fall om man ser till de kommande dagarnas väderprognos. Milt uttryckt så ser det banne mig bra ut för er som sett fram emot lite sol och värme.

En annan får kämpa på i några veckor till jämte stämpelklockan innan det är dags att gå ner i varv. Jag håller verkligen tummarna för att vädret håller i sig ett tag till åtminstone. Trots att det här med att vara i tjänst och ägna sig åt arbete vid dessa höga temperaturer inte är något som jag förknippar med välbehag, så väljer jag ändå detta högtryck framför ett mer halvdant väder. Visst.. man rinner för det mesta bort mellan de otaliga kaffepauserna. Men det är lätt värt det.. så det är bara att kämpa på! Ända in i kaklet!

Midsommar är just förbi, och vi går mot mörkare tider igen. Så nu så får man försöka att ta vara på ljuset i sommar så gott som man bara kan. För när väl augusti faller ner över oss så är det här med ljusa kvällar i stort sett ett minne blott. Och sen så går det ju hissnande fort utför..

Sommarnatt

Jag har med åren kommit på att det faktiskt inte är så dumt att vara morgonpigg såhär års. Insikten har förmodligen en hel del att göra med rutinerna som man har tillförskansat sig tack vare den s k livserfarenheten genom åren. Saker och aktiviter som man insett vara till gagn för en och ens personliga hälsa har kommit till att bli just livsviktiga rutiner.

I vaket tillstånd så hinner man dessutom med ganska så mycket om morgnarna om man bara lägger manken till. Det är annat när man ligger och stirrar upp i taket en svinkall och mörk decembermorgon, då utbudet av rimliga morgonaktiviteter är desto skralare. Då blir morgnarna lätt till något annat.

Den här tiden på året så finns det ju åtminstone en synbar och inbjudande verklighet att gå ut till. Ett par shorts, en handduk och ett par sköna pjucks och man är på god väg att finna en bra start på dagen vid något fint badställe i närheten.

Jag försöker att komma iväg och simma i hyfsad tid de dagar då jag inte jobbat natt. Det är så skönt att komma i väg innan det blivit alltför varmt och kvalmigt ute. Promenaden blir behaglig, och jag har svårt att tänka mig att det finns en så mycket bättre start på en fin sommardag än så.

I och med att nattpassen i tjänst inte blir så många till antalet när man väl sprider ut dem över tid så genererar det ganska så många vackra morgnar ute i det fria. Och det är något som jag med åren verkligen kommit till att uppskatta allt mer.

Jag trivs ju rätt så bra med ensamheten då man får mycket tid över till att reflektera över saker och ting. Och jag är även tacksam för att jag känner som jag gör i mitt eget sällskap. Att jag inte måste ha andra människor runt omkring mig hela tiden för att må bra.

Många människor har ju ibland svårt för det här med ensamhet. Och hade jag själv känt så så hade nog mitt liv kunnat kännas ganska så jobbigt vissa stunder tror jag. Men jag gillar det som sagt. Och jag försöker även att se fördelarna. För de är rätt så många när allt kommer omkring.

Samtidigt så är det av stor vikt att ha tillgång till fina människor runt omkring sig när man väl känner behovet av social samvaro. Och det är jag tack och lov lyckligt lottad över att ha. Nej nu ska jag ta och hoppa i plurret.

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: