Promenera mera

Det är en fin tid för promenader nu. Man behöver inte nödvändigtvis vara uppe innan solen går upp för att undvika att svettas ihjäl fullständigt. Det svenska försommarvädret är rätt så perfekt på så vis. Man behöver inte ens ta på sig kortbyxor.

I år så har det dock varit lite väl kyligt kan jag tycka. Det är bara att hoppas på att det hinner vända innan skolavslutningen och midsommar i alla fall. Det är ju trots allt då som allting börjar på riktigt.

Åter till promenaderna. Det som är så härligt nu är att man kan gå ute i skogen utan vare sig mygg, knott eller älgflugor. Lite flygfän har man ju sett. Men inget som stör än så länge. Värre blir det sen när de ovan nämnda börjar ta över skog och mark. För att inte tala om bromsarna. Usch! Det är inte bara en gång om man säger så, som man har fått lov att lägga benen på ryggen under promenaderna för att komma ifrån de små – ursäkta språket – jävlarna. Visst, lite extra träning blir det ju i och med den pulshöjande effekten som dessa gudsförgätna kryp har en tendens att frambringa. Men nej, och nej tack!

Fredagen bjöd till en början på ett ganska så fint väder..

Jag har dessvärre känt mig rätt så seg i kroppen de senaste dagarna. Jag antar att jag inte helt har kommit ikapp rent formmässigt sedan jag hade den där lilla dekadensveckan för några veckor sedan. Eller är det kanske så att man har fått en släng av de där vida omtalade apkopporna måntro? Vad vet man egentligen i dessa dagar.. Ingenting känns det som.. Ovisshet är nog det ord som jag främst förknippar med år 2022 såhär långt. Är det inte ryssen, så är det nåt annat mörkt orosmoln som dyker upp på världshimlen då man minst anar det.. Men det är bara att kämpa vidare och följa strömmen antar jag. Finns inte så mycket annat att göra när allt kommer omkring.. Midsommar midsommar midsommar. Fokus fokus fokus. Bättre väder! Snälla!! Please!!!

Jag testade på att baka lite eget knäckebröd på rågsurdeg igår. Och det blev riktigt gott måste jag säga..

Jag suktar verkligen efter den där ljuva sommarvärmen nu. För efter en dag fylld av regnskurar så är det kallt att leva om man hyr sin lägenhet av Faluns största hyresbolag. Det här med att ge ut åtminstone lite värme i elementen under den svenska sommaren – då det vissa dagar endast är sommar i muntlig mening – är något som Kopparstaden AB inte lägger någon större vikt på. Sen så ska det även tilläggas att denna 42-åriga hyresgäst de senaste åren har tappat alltmer av sin – en gång välfungerande – blodcirkulation. Vilket gör att jag fryser mer än vad normala och blodcirkulerande människor gör. Jag känner mig som en isbit.

Även om jag kanske inte riktigt vill erkänna det för mig själv alla gånger så blir väl min kropp äldre den också.. Kanske borde man redan nu ställa sig i kö för en framtida plats på något av de otaliga ålderdomshem som finns i mitt närområde. Så att resan inte nödvändigtvis behöver bli mer ansträngande än nödvändigt menar jag. Så att man inte ligger till last för någon som eventuellt kan tänkas bry sig när väl tiden är inne för att steppa in i silverrävarnas rike. Att allt är klappat och klart in i minsta detalj när det väl är dags för att masa sig ut till the last dance.

Jag har allra redan börjat reka runt lite här i området där jag bor. Och kommit fram till att det ser väldigt ljust ut på boendefronten. Tre olika alternativ finns det att tillgå redan nu. Så när jag väl börjar närma mig seniorklassen så lär det ha ploppat upp minst ett till. Så jag kan nog känna mig rätt lugn trots allt. Nej nu ska jag ta och försöka röra på mig lite. Så att inte blodet koagulerar fullständigt.

Trevlig helg!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: