Nu ska festen ur systemet

En vecka fylld av trevligt folk, alkohol, god mat och kilovis med godis är nu till ända. Och det är dags att sätta stopp för ännu en nedbrytningsperiod i detta – snart – 43-åriga liv.

Det är inte bara kroppen som känns några kilo tyngre. Så även mina andetag. Det destruktiva giftermålet alkohol och kondition gör sig än en gång påmint när nu denna elvisvecka är till ända. ‘Elvis has left the building’, och det känns med handen på hjärtat skönt att göra skilsmässa med det goda livet i några veckor framöver.

Ibland så är det befriande att ta en ordentlig paus från träning och renlevnad och lätta på handbromsen lite. Men när man tagit ut svängarna lite mer än brukligt så känns det på lite väl mycket för ens eget bästa. Ja i alla fall så känns det på för hälsan.

Det är rätt så skrämmande att se hur fort ett hälsotillstånd kan förfalla när man kommit upp lite i åren egentligen. Nu är man ju ingen gammal get. Men ändå såpass till åren kommen att det inte behövs så värst många dagar ur kurs för att skutan ska kapsejsa fullständigt.

Så nu blir det till att jobba livboj tills jag hittar in till land och når fast mark igen. Burpeesen i morse påminde mig nämligen om att jag fortfarande befinner mig långt ute på Nordsjön. Att det fortfarande är en bra bit kvar tills jag når in till fastlandet. Men det är bara att jobba på. Den enda vägen är framåt. Jag ska ta mig hel ur det här. Kosta vad det kosta vill!

Idag så återgick jag i tjänst. Fördelen med det är att det blir lite lättare att komma in i goda rutiner igen. Är man ledig för ofta och för länge så har livet en tendens att spåra ur allt eftersom. I alla fall om man som jag är lite åt det äventyrslystna hållet.

Men jag ångrar inget. Det har varit en helt fantastisk vecka som har varit värd vartenda kroppsligt skavank och norsk spänn. Livet är till för att levas. Både i med och motgång.

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: