Tjugotusen

I rena pengar så är det ju en hel del. Så även när det kommer till daglig dos av steg. För det är nämligen kring dessa siffror som jag rör mig nuförtiden. I alla fall om man räknar bort de där pengarna.

Tänk om man fick en krona för varje steg som man tog. Då skulle man ju vara en rätt så välställd man vid det här laget. Men så kul ska man kanske inte få ha det.. Nej, det här med rörelse ska väl helst vara något som kommer spontant. Av sig självt.

Och med tanke på att man arbetar i en kommun som helt missat det här med friskvård för sina anställda så gör man nog bäst i att förlita sig blint på sin egen förmåga..

Men i ett samhälle som alltmer anpassas efter bekvämlighet så blir den där spontana rörelsen numera inte riktigt så spontan för alla.

I mitt fall så har rörelsen i vardagen dock kommit till att bli alltmer spontan ju äldre – och förhoppningsvis klokare – jag blivit. Detta p g a många år av skapande av rutiner. Det låter kanske inte så kul när allt kommer omkring. Men jag har helt enkelt fått lära mig den hårda vägen. Eller som farbror Barbro skulle ha sagt: ’Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Som tonårstjockis så kände jag att jag egentligen bara hade två alternativ att välja på: Skulle jag fortsätta mitt liv i samma hjulspår? Eller skulle jag ta mig i kragen och ploga upp nya och mer hälsosamma sådana?

Jag valde efter många om, och krig med mig själv, det senare alternativet. Och det har jag egentligen aldrig kommit till att ångra. Nog för att det var en kamp under de första åren. Men med tiden så har rutinerna som jag en gång skapade blivit en alltmer naturlig del av min vardag än vad jag någonsin kunde ana för en sisådär 23 år sedan..

Men det är långt ifrån alla i vårat samhälle som lyckas med att hitta den där rätta gnistan och motivationen till en så pass stor förändring som det faktiskt innebär att förändra levnadsvanor. För vissa så är det svårare än för andra. Och i dessa fall så skulle det nog inte vara helt fel om man fick lite hjälp och skjuts på vägen..

Ta det här med friskvård t e x. Ska det vara så himla svårt för en stor och betydande arbetsgivare som Falu kommun att satsa mer resurser på det? Ja men tydligen… Jag tycker att det år 2022 borde finnas ett större engagemang från kommunen gällande den biten.. Men det gör det tyvärr inte. Vilket jag tycker är jäkligt synd..

Men men.. Nog om detta.. Desto roligare känns det att sommaren nu äntligen börjar närma sig. Och med stormsteg dessutom. I morse när jag tog min dagliga morgonpromenad så kändes det både varmare och behagligare än vad det gjort tidigare under våren. Jag kände inte alls av den där råheten som annars ofta har kunnat prägla de tidiga morgnarna den senaste tiden. Så kanske är det nu som det händer. Kanske åker långkalsongerna trots allt av herr Eriksson innan midsommar i år. Mmm.. Vi håller tummarna för det!

Kommande helg ser i dagsläget ut att bli fri från jobb. Och det känns skönt. Man behöver få in lite lediga helger i livet mellan varven för att må helt bra. Förmodligen så blir det en förhållandevis lugn helg då jag laddar upp inför desto större äventyr under veckan som kommer. Men det får den som är intresserad – och som ännu lever – läsa mer om då.

Trevlig helg på er!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: