En lugn och skön påsk

Mission accomplished! Påsken gick i det stora hela i lugnets tecken. Inga större utsvävningar, och helt enligt plan, då jag redan innan påsk planerat att lägga det mesta av mitt fokus på jobb, träning och återhämtning.

Påsken brukar under mer normala omständigheter kunna bli till en ganska så intensiv och ’festlig’ högtid. Men i coronapandemins kölvatten, och med många arbetstimmar på agendan, så kändes det rätt så skönt att mest bara ta det lugnt denna påsk.

Tittut..

Jag kände även av en viss trötthet under veckan som föregick storhelgen. Så att då kunna få lite tid över till att stressa ner en aning kändes rätt så skönt och behövligt.

En avkopplingsform som jag uppskattar mycket är att laga mat. Så det har jag ägnat en hel del tid åt den senaste tiden. Här är det friterade kikärtor på gång..

Något frosseri av påskmat och påskgodis blev det inte heller något med den här påsken. Vilket känns som ett steg i helt rätt riktning. Jag tror att en hel del beror på den goda balansen som jag upplever i mitt liv just nu.

För jag känner att det är mycket som känns positivt. Träningen flyter på, och jobbet likaså. Sömnen är det väl lite si och så med.. Men det funkar bra ändå, trots allt.

Jag vet inte.. men någonting säger mig att dagens portion gröt ville säga mig något..

Det har även varit kul och utvecklande att ha fått möjligheten till att arbeta lite mer på en annan arbetsplats än min ordinära också. Just det här med att träffa på nya människor, samt ställas inför andra dilemman än vad man annars är van med. Det kan vara nyttigt mellan varven.

Till en början så kändes det rätt så slitsamt att behöva kastas in i en – för mig – ny verksamhet samtidigt som man jobbade heltid på sin vanliga arbetsplats. Framförallt så upplevde jag ett stresspåslag som inte kändes helt hundra.. Men nu när väl hjärnan och kroppen har fått komma ikapp och landa något sånär i det hela, så känns det rätt så bra faktiskt.

Och det är nog här som det här med återhämtning kommer in i bilden. Jag tror att jag har blivit lite bättre på att varva ner den senaste tiden. Sen så har jag även upplevt att jag har utvecklats i min träning sedan jag tog en paus från löpningen.

Jag känner mig starkare både i kropp och knopp. En del beror nog på styrketräningen som jag har lagt lite mer fokus på under de senaste månaderna. Plus att jag inte ägnat någon tid alls åt löpning.

Jag tror att löpningen slet på mig mer än vad den gav de sista månaderna. Jag blev nog lite för monoton och enformig i mitt utförande helt enkelt. Vilket i sin tur ledde till en stagnation istället för önskad progression.

Om jag ska ta upp löpningen igen så ska jag nog försöka att fokusera mer på – svåromtyckta – intervaller och dylikt. Lite mer högintensivt fokus under kort tid istället för de långa och mer urlakande rundorna. Det behöver inte vara fel med distans. Men jag tror att jag behöver vara lite ’snällare’ mot mig själv när det kommer till den formen av löpning. Jag har en tendens att köra över mig själv när det väl kommer till den träningsformen.

För att försöka förklara det så kan man väl säga att jag lätt hamnar i ett maniskt tillstånd av något slag. Kanske så är det lite väl starka ord i sammanhanget då ordet mani har en förmåga att väcka obehagliga associationer. Men jag vet inte hur jag ska förklara det på ett bättre sätt. Så det får låta som det vill..

På nåt vis så blir distanslöpningen i min värld en ständig jakt på nya kilometrar. Och som följd så går jag vilse i kvantitetsträsket. Det blir liksom ’för mycket av det goda’ om man säger så.

Så numera så är det inriktning på kvalitet som gäller. Jag känner mig mer allround och vältränad när jag håller mig inom vissa ramar med mer variation.

Det är fint att komma till sådana här insikter. Framförallt så är det ett tydligt tecken på att livet är i ständig rörelse. Och att man – förhoppningsvis – lär så länge man lever..

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: