Påskfrossa

Voine voine. Är det inte påskmat så är det påskgodis. Och är det inte påskmust så är det påsköl. Det finns sannerligen förströelse att ägna sig åt kring den här högtiden om man vill.

Men samtidigt så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Annars så kan det här lätt urarta till ett enda stort haveri.. eller frosseri snarare..

När det bjuds påskgodis i överflöd så blir frestelsen lätt stor..

Det räckte tydligen inte med att jag redan hade handlat hem en massa påskgodis till mig själv lagom till årets längsta högtid. Nej nej, tok heller!.. Det skulle visa sig att det här med påskgodis inte bara var något som jag enbart skulle behöva ’deala med’ på hemmaplan denna påsk.

För strax efter att jag anlänt till jobbet igår morse så kom nämligen chefen för enheten förbi med ett ganska så – för att uttrycka det milt – gigantiskt påskägg också. Så nu har man att ’jobba’ med.. eller emot snarare.. För har man väl börjat med att möla in en av alla dessa inbjudande och färgglada påskläckerheter i sin mun så vet man att det är kört. Då faller man igenom och äter tills det sprutar ut ur öronen på en. De mentala fördämningsluckorna rämnar och helvetet brakar loss..

Så den här påsken så ska jag åtminstone försöka att stå emot godiset här på jobbet. Och sedan försöka att få in lite promenader och rörelse mellan arbetspassen så att man inte blir alltför slapp och likgiltig. Nog för att gratis oftast är gott.. Men man lär ta och välja sina strider om man vill bibehålla sin hyfsade form även när påsk går över till vardag.. Jo jag vet att rund också är en form.. men nej tack.. been there, done that..

Även om det är trixigt med alla frestelser så får man försöka att hålla balansen så gott som det går nu under påsk.. Det är lätt att ’trilla ner’ i fördärvet annars..

I och med att jag kommer att tillbringa rätt så många timmar på jobbet denna påsk så gäller det att tänka sig för en gång extra helt enkelt. Försöka att vara lite strategisk och restriktiv gentemot sig själv så att inte allt krackelerar och rämnar fullständigt för denna lilla gottegris..

Värre i-landsproblem har man ju varit med om. Men ändå.. Det kommer en vardag efter påsk också.. Och då vill jag kunna sitta där i soffan med ett nätt glas rödvin och känna att formen är intakt, och att lagom trots allt är mottot som drar det längsta strået i det långa loppet..

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: