Bara sport

Ja det är mycket av den varan nu. Nästan så mycket så att det blir svårt att bestämma sig för åt vilket håll som man ska kolla egentligen. Allt sker liksom på en och samma gång.

Ena dan slutspel i hockey. Nästa allsvensk premiär. Utöver detta så går fotbollstoppligorna i Europa alltmer in i sitt slutskede. För att inte tala om Champions league och Europa league där det också börjar dra ihop sig.

Kul är det. Och definitivt den bästa tiden på året när det kommer till sport som underhållning. Framförallt nu när FIFA har valt att flytta fram fotbolls-VM till vintern istället. Annars så brukar ju mästerskapssomrarna slå det mesta. Men icke denna gång. Detta år kommer att bli speciellt så sett. Och jag tror även att fotbolls-VM i Qatar varken kommer att bli ett VM som går till historien som det mest välspelade eller underhållande.

Hur kommer detta – redan på förhand märkliga – VM bli egentligen?

Spelarna är i stort sett mitt uppe i ligasäsongerna när VM ska spelas. Så det känns som att det finns en rätt så uppenbar risk för att mästerskapet kommer att generera en hel del stress och problem i och med det hektiska tidsschemat. Men jag hoppas att jag har fel. Inget går upp emot ett fotbollsmästerskap när det är som allra bäst.

Ett utav mina absoluta favoritmästerskap var när VM spelades i Frankrike sommaren 1998. Jag minns att jag precis hade tagit studenten. Och hela livet låg framför ens fötter..

Dilemmat med ett stort idrottsintresse är att det ibland kan medföra en hel del stillasittande. Så det gäller att hålla igång kroppen mellan matcherna för att inte fastna i soffrodeln helt och hållet.

Såna här gånger så är det tur att man har promenaderna och armhävningarna till hands. Det behöver egentligen inte vara svårare än så. Två relativt enkla rörelsemoment som kan utföras lite närsomhelst och vartsomhelst.

Nu är det väl inte så att jag plötsligt skulle börja köra på med armhävningar och power-walks mitt uppe i ett mer socialt sammanhang. Men i och med att de flesta timmar som jag konsumerar sport sker i sällskap av mig själv så passar det alldeles ypperligt.

Singellivet har många fördelar på så vis. Och även på många andra vis om ni frågar en som omfamnat detta val av liv fullt ut.

Samlar kraft inför de sista självande timmarna av en rätt så intensiv arbetsvecka

De senaste veckorna så har jag ökat på stegmängden en del. I detta nu så snittar jag ungefär 17000 steg om dagen. Och det passar mig rätt bra nu när vägarna börjar bli lite mer behagliga att gå på.

Med både mindre is och grus under fötterna så blir promenaderna även lite mer kvalitativa rent träningsmässigt, då man kan trycka ifrån lite mer i stegen när man är ute. Och det är skönt.

Efter några veckor med burpees så känner jag även att formen i övrigt är på uppåtgående. Kroppen känns stark och frisk. Och min mentala status känns på topp. Så det finns egentligen inte så mycket att klaga på. Livet är i en fin fas helt enkelt.

Nu ska jag ta en promenad. Tack för att du tog dig tid.

Skål för folkhälsan!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: