April april..

Tänk att man aldrig lär sig. Varje år så utgår man från att så fort mars blir till april, så ska det per automatik bli vår med detsamma. Men riktigt så ser ju inte verkligheten ut.

Nä. För när jag drog upp persiennerna i morse vid femsnåret så uppmärksammade min termometer mig på att det var fyra minusgrader ute.. April april din dumma..

Från en kylig morgonpromenad..

För några veckor sedan så var nätterna också riktigt kalla. Men den stora skillnaden då var att det åtminstone blev lite varmare framåt 10-fikat. Och då kändes det verkligen som att vi var på väg mot någon form av rättvisa åtminstone. Någon form av kompensation för kylan som vi genomlidit och brottats med under det senaste halvåret.

Före stormen?!

Men nu så här i slutet av mars, början av april, så är även dagarna vinterkalla. Det är en sån där rå och jobbig kyla som tar sig hela vägen in. Det går liksom inte att värja sig när kung Bore väl har bestämt sig för att jobba övertid.

Han är så förbannat ovälkommen och överflödig såhär års. Och inte går det att fly undan honom heller. Ett steg fram, två steg bakåt. Man gör allt i sin makt för att slita sig loss. Men han drar en tillbaka in i kylan. Gång på gång på gång..

Så här är det varje år. Jag vill åt den där förlovade våren så mycket så att jag i min ivrighet stundtals tappar mitt logiska tänkande. Jag känner mig som det där barnet som vill öppna julkalenderns alla luckor redan den första december.. För då blir det ju julafton fortare.

Jag vill bort härifrån. Känna värmen från solen. Ta en glass i t-shirt. Känna den ljumma kvällsbrisen när solen just gått ner. Uppleva nätterna när vår blir till sommar. Äta en god frukost på en ljummen balkong. Ta ett kvällsdopp. En öl. Kanske fler. Läsa en bok på bryggan. Vara ledig och fri utan en tanke på morgondagen..

Men allt detta känns just nu bara som en avlägsen och overklig dröm.. men det är en fin sådan..

Skål för nykterheten!

Publicerad av dalablues

Livet i Dalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: